Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Serie- och skämttecknaren Sara Granér ställer ut på Kulturföreningen Grammofon i Norrköping 6–28/3.

Ur pressmeddelandet:

Sara Granér är en av Sveriges främsta serietecknare idag, så därför är vi extra stolta över att hon ska ställa ut här i Norrköping, på Grammofon. Förutom hennes bilder kommer man även att kunna se hennes kortfilmer.

Sara Granér har publicerats i ett flertal tidningar; ETC, Galago, Göteborgsposten, Sydsvenskan med flera. Sedan år 2008 finns hon med i Dagens Nyheter.

I höstas kunde man se utställning med Sara Granér på Kulturhuset i Stockholm och senare i vår kommer hon ha en utställning på Nordiska akvarellmuseet på Tjörn.

Hennes texter kännetecknas av en rå men hjärtlig humor. De är ofta politiska eller livsfilosofiska. Sara är orädd för tabubelagda områden men alltid med ett starkt socialt patos. Bilderna är som sagt färgstarka och detaljrika, det finns inte en liten yta som är bortglömd. Hon har ett spontant och humoristiskt uttryck och man kan stå länge framför en bild och upptäcka nya detaljer hela tiden.

År 2008 kom boken ”Det är bara lite aids” (Galago förlag) och nu i vår kommer ”Med vänlig hälsning” (Galago förlag).

Sara Granér är medlem i seriekollektivet Dotterbolaget som man nu i vinter kan se en utställning om, på Arbetets museum.

Förutom seriestrippar, har Sara även gjort en del kortfilmer vilka man också kommer att kunna se på utställningen. Den senaste heter ”Vägen till vuxen” och den har Sara gjort tillsammans med nollbudgetfilmaren Henrik Möller.

Kontakt: Lovisa Almborg 070-6389953, almborglovisa@hotmail.com

grammofon.com