Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Engångsutgåvan "Modesty Blaise" från DC Comics 1994. Bild: Dick Giordano. Copyright upphovsmännen, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter
Efter en kort tids sjukdom har serielegendaren Dick Giordano avlidit vid en ålder av 77 år den 27 mars. I Sverige är han mest känd som tuschare och tecknare på "Batman" och "Fantomen".

Giordano föddes i New York 1932. Han slog sig in i seriebranschen redan 1951 och har sedan dess jobbat för alla de stora förlagen i USA som tecknare men framför allt som tuschare. Under 1960-talet var han redaktör på Charlton Comics under förlagets storhetsperiod då figurer som The Question, Blue Beetle och Captain Atom skapades. Sedan dess har han främst jobbat för DC Comics som både tuschare och redaktör. Under tidigt 1970-tal tuschade blev han känd för samarbeten med tecknaren Neal Adams på serier som ”Batman” och ”Green Lantern/Green Arrow”. Under hans tid som Vice-President/Executive Editor på 1980-talet godkändes högprofilsprojekt som bland annat ”Watchmen” och ”The Dark Knight Returns”.

1993 trappade Giordano ner, men presterade på senare år ändå en serieroman med ”Modesty Blaise” och äventyr för svenska Team Fantomen 2002–2007. Hans sista tuschningsjobb var ett nummer av Jonah Hex som kom ut så sent som i mars 2010.

Länkar: