Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
Serieveckan i Göteborg 2010, poster
  • Artiklar
Måndagen den 22 mars drog år 2010 års upplaga av Serieveckan äntligen igång med ett fullmatat program. Serieveckan i Göteborg är ett absolut måste för serieentusiasten, men även roligt för den oinvigde. I år kan man uppleva allt från liveteckning, paneldiskussion, filmvisningar och seriebattle.

Men veckan är också en chans att personligen få träffa flera av Sveriges skickligaste serieskapare samt andra tongivande personer inom serievärlden. Måndagens invigning på stadsbiblioteket var förstås inget undantag och ett flertal tecknare hade samlats för att visa upp sina serier.

Nickan Jonasson

Nickan Jonasson. Foto: Marcus Lindmark.

Till exempel Nickan Jonasson (”Karl & Conny”) visade denna gång upp omslaget till det kommande albumet ”Kackerlacka” som ska ges ut i samband med årets upplaga av Small Press Expo i Stockholm. Jonasson berättar att flera av hans teckningar på Serieveckan i år ställs ut för första gången.

Yvette Gustavsson

Yvette Gustavsson. Foto: Marcus Lindmark.

Yvette Gustavsson, som också varit med förut på Serieveckan avslöjar för Seriefrämjandet att hon påbörjat arbetet på en bok baserad på hennes serie ”Ängeln och Demonen” (som går i tidningen Nemi). Boken planeras vara klar innan året är slut.

Karl Holmqvist

Karl Holmqvist. Foto: Marcus Lindmark.

Från Nasses Necronomicon hittar vi Karl Holmqvist som sitter och skissar ner några figurer i ett pappersark.

Sebastian Ericsson. Foto: Marcus Lindmark.

Sebastian Ericsson. Foto: Marcus Lindmark.

Sebastian Ericsson ställer ut sin serie ”Nitar och Neon”, en svart komedi om en kille från ett källarband som blivit av med sin gitarr.

Jenny Berggrund. Foto: Marcus Lindmark.

Jenny Berggrund. Foto: Marcus Lindmark.

Med på utställningen finns också Jenny Berggrund (”Ink”), som både ställer ut teckningar och kommer medverka vid fler tillfällen under veckan.

Kim W. Anderssons 3D-låda

Kim W. Anderssons 3D-låda. Foto: Marcus Lindmark.

Ett litet mer udda inslag i utställningen är en 3D-serie av Kim W. Andersson (”Love Hurts”), ritad på flera lager genomskinligt papper inbyggda i en upplyst trälåda. Tecknaren själv är dock inte på plats men ska dyka upp senare under veckan.

Johannes Torstensson. Foto: Marcus Lindmark.

Johannes Torstensson. Foto: Marcus Lindmark.

Johannes Torstensson deltar med en politisk serie baserad på valfusket i Iran år 2009. ”Det hade blivit förra årets viktigaste nyhet, om inte Michael Jackson hade dött”, menar Torstensson. Serien dramatiserar två kusiners liv, där den ena bor i Sverige och den andre i Iran.

Katja Lindblom. Foto: Marcus Lindmark.

Katja Lindblom. Foto: Marcus Lindmark.

Katja Lindblom, som tidigare illustrerat för Underfire Comics och Time Bomb Comics i Storbritannien, ställer ut sin nya serie ”Nekropolis”. Det är en berättelse i storstadsmiljö om en mystisk kult som släpper ut odöda mumier på gatorna.

Henrik Hyllander. Foto: Marcus Lindmark.

Henrik Hyllander. Foto: Marcus Lindmark.

Slutligen deltar Henrik Hyllander med serien ”I helvetet kan man värma sig”, en fiktiv historia som bygger på hans komplicerade förhållande till hans pappa.