Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Från vänster: Natalia Baptista och Emi Greneby medverkar i en ny antologi som kommer till SPX. Foto: Marcus Lindmark.
  • Nyheter
Serietecknare och förlagsredaktörer är kanske inte det första man tänker sig att möta på ett spelkonvent som Gothcon. Marcus Lindmark fick en intervju med Emi Greneby och Natalia Batista om en ny svensk antologi på tema erotik. "Swedish Comic Sin" kommer lagom till SPX.

Serietecknare och förlagsredaktörer är kanske inte det första man tänker sig att möta på ett spelkonvent. Detta var trots allt det som inträffade under årets Gothcon, som under påskhelgen samlade över 1 600 spelintresserade från hela Sverige på Hvitfeldtska Gymnasiet i Göteborg.

Mitt bland alla spelande konventbesökare sitter Emi Greneby i konventets tecknarhörna, aktuell som en av tio tecknare i den erotiska serieantologin ”Swedish Comic Sin”. Greneby som specialiserat sig på erotik mellan flickor visar gärna upp exempel på bilder hon tecknat.

Emi Greneby visar upp sina erotiska serier på Gothcon

Emi Greneby visar upp sina erotiska serier på Gothcon. Foto: Marcus Lindmark.

På konventet finns också Natalia Batista, själv serietecknare och redaktör för förlaget Nattserier som ger ut antologin. Baptista berättar att man låtit tecknarna själva bestämma vad de vill teckna och att berättelserna därför blivit olika grova. Några exempel på teman som tas upp är sex med främling, svartsjukedrama och homoerotik. Tanken är att antologin ska kunna bli ett årligt återkommande projekt och lyfta fram nya lovande serietecknare i Sverige.

Andra serieskapare som deltar är Diana Davidsson, Emelie Friberg, Mattias Thorelli, Fanny M. Bystedt, Hannah Oredsson, Nathalie Nilsson, Robin Ragnarsson och T. Wadbro.

Antologin planeras utkomma i samband med årets upplaga av Small Press Expo i Stockholm, därefter kommer den att gå att beställa genom tecknarnas hemsidor och troligen även genom Adlibris. Mer information finns på projektets blogg: http://swedishcomicsin.blogspot.com/.