Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
SPX 2010, vinjettbild.
  • Nyheter

OBS! UPPDATERAD MED JUSTERAD STARTTID

2010 års upplaga av SPX lägger fokus på genrerna äventyr och historia. I samband med detta anordnar Seriefrämjandet Stockholm en paneldiskussion söndagen den 25 april, under ledning av Olle Dahllöf för att undersöka dessa genrer i svensk dåtid, nutid och framtid. Dessutom erbjuder SeF en stadsvandring i seriernas tecken på lördagen! Och delar ut fanzinpris!

OBS! STARTTIDEN har tidigarelagts med en halvtimme och börjar nu 12:00. Vi beklagar ommöbleringen i programmet. Specialinbjudna uppmanas vara på plats några minuter före 12.

I Sverige har äventyrsserierna traditionellt sett ofta utspelats i just historiska miljöer. Men varför är det så? Och vart är äventyrsserierna på väg? Finns det en framtid för historiska serier i Sverige, eller är genren ointressant för dagens unga serieskapare? Kan svenska serier vara gångbara även internationellt? Hur gör man egentligen en serie ”spännande”? Dessa och många andra frågor hoppas vi få svar på när den kände seriehistorikern Olle Dahllöf leder en paneldiskussion om dåtid, nutid och framtid med av några av Sveriges mest namnkunniga serieskapare, förlagsmänniskor och serieexperter. En bred diskussion med vitt skilda infallsvinklar och utlovas! Och förhoppningsvis bjuds det på en och annan anekdot från förlagsbranschen också.

I panelen på scenen finns Magnus Knutsson (”Ratte”, ”Kämpa för rättvisa”), Lisa Medin (”Medley”), Ola Skogäng (”Mumiens blod”) och Liv Strömquist (”Einsteins fru”). I publiken finns en diger lista specialinbjudna gäster (listan är preliminär och kan komma att ändras:
Rolf Gohs (”Mystiska 2:an”, ”Fantomen”), Rolf Lindby (Bulls), Ingvar Jensen (Alvglans), Jan-Åke Winqvist (”Det nya folket”), Micke Grahn (”Historieförbättraren”), Jonas Andersson (Albumförlaget), Jakob Nilsson (”Roparen”), Janne Lundström (”Johan Vilde”), Göte Göransson (”Texas Jim”), Göran Ribe (Epix), Daniel Atterbom (SeF), Ulf Granberg (”Fantomen”), Jan Romare (”Pyton”, ”Slim Smart”), Fredrik Strömberg (SeF), Björn Wahlberg (Generation Tintin), Ainur Elmgren (”Goldenbird”), Peter Bergting (”Gängkrig 145”), Per Demervall (”Rosenhanes äventyr”, ”Jönssonligan”) med flera.

Plats: Studio 3 (våning 3), Kulturhuset, Stockholm
Datum: Söndagen den 25 april
Tid: 12:00

Och glöm inte stadsvandringarna i seriernas tecken under ledning av Ola Hammarlund på lördag 14:30. Mer info här.

Seriefrämjandet delar även i år ut sitt fanzinpris, så du som vill vara med och tävla kan lämna in ditt fanzin vid Seriefrämjandets bord. Gör gärna det så tidigt som möjligt!