Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Peter O’Donnell, manusförfattare till den brittiska äventyrsserien "Modesty Blaise", har gått bort en vecka efter sin 90-årsdag.

Modesty Blaise 1963–1965. Bild: Jim Holdaway. Copyright upphovsmännen.

O’Donnell var född 1920 i London, och var en produktiv författare av populärlitteratur och äventyrsserier för dagspressen. Utöver ”Modesty Blaise” skrev han tidvis även manus till serien ”Garth”, serieversionen av ”James Bond”, samt till den egna serien ”Romeo Brown”. Han skrev också romantiska äventyrsromaner under pseudonymen Madeleine Brent.

”Modesty Blaise” debuterade 1963 och publicerades fram till 2001. Manus skrevs hela tiden av O’Donnell, som samarbetade med flera olika tecknare, av vilka den förste, och enligt många den främste, var Jim Holdaway (död 1970), medan den långvarigaste var spanjoren Enrique Romero. O’Donnell skrev också en rad äventyrsromaner om Modesty Blaise. I Sverige har serien under många år varit det populäraste inslaget i serietidningen Agent X9.

O’Donnell gick ur tiden den 3 maj.