Generic filters
Exact matches only
Vampirella nr 11 (maj 1971). Bild: Frank Frazetta. Copyright Warren, hämtad från Grand Comics database.

Den kände fantasytecknaren Frank Frazetta har gått bort i en ålder av 82 år.

Vampirella nr 11 omslag

Vampirella nr 11 (maj 1971). Bild: Frank Frazetta. Copyright Warren, hämtad från Grand Comics database.

Frazetta födes 1928 i Brooklyn, och började teckna professionellt när han var 16 år gammal. Under 1940-och 50-talen arbetade han med alla slags serier: västern, fantasy, science-fiction, för flera olika förlag. Han var under flera år assistent åt Al Capp på dennes serie ”Knallhatten” (”Li’l Abner”). Från mitten på 1960-talet och framåt ägnade han sig främst åt att måla illustrationer och affischer. Hans fantasyillustrationer har haft ett enormt inflytande på generationer tecknare.