Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lou! nr 1: Dagboksdagar Lou! nr 1: Dagboksdagar
Av: Författare: Julien Neel
Tecknare: Julien Neel
Översättare: Lotta Riad
Formgivare: Petter Sjölund
Omfång: 48 sidor
Format: 19 x 27 cm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Wibom Books
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197821308
Betyg:
Lou! nr 2: Sommarblues Lou! nr 2: Sommarblues
Av: Författare: Julien Neel
Tecknare: Julien Neel
Översättare: Lotta Riad
Formgivare: Petter Sjölund
Omfång: 48 sidor
Format: 19 x 27 cm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Wibom Books
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197821315
Betyg:

Lou! nr 1–2

Böcker

Wibom Books är ett nytt förlag som startade 2009. Förlagets fokus kommer att ligga på europeiska serier, för både barn, ungdomar och vuxna. De första böckerna som Wibom Books ger ut är den otroligt populära och prisbelönta franska barnserien ”Lou!”.

Seriens huvudsakliga målgrupp påstås vara tjejer mellan nio och tolv år. Visst kommer denna målgrupp att älska ”Lou!”, men dom är långt ifrån ensamma. ”Lou!” är något så ovanligt som en allåldersserie med en 12-årig tjej och hennes mycket ungdomliga, ensamstående mamma i huvudrollen. Seriens fokus ligger på relationer, både till vänner och till kärleksobjekt. Men det som gör serien så läsvärd är de mångfacetterade karaktärerna med Lou och hennes mamma i spetsen.

Första albumet, ”Dagboksdagar”, presenterar karaktärerna. Lous mor är science fiction-författare men hellre spelar Gamecube om dagarna. Lou själv ser gärna att hennes mamma skulle bli kär på nytt. Kanske nyinflyttade grannen Richard kan vara rätt man? Lou själv trånar efter jämngamla Tristan som bor i huset mittemot.

Andra albumet, ”Sommarblues”, har en något mörkare ton. Här lämnar Lou och hennes mamma den sommartomma staden för att hälsa på Lous argsinta mormor. I detta album finns även en gripande episod där Lous frånvarande pappa kanske inser vad han missar.

Båda seriealbumen är uppbyggda i ensidesepisoder men med en röd tråd som löper genom albumen. Det andra albumet, ”Sommarblues”, avslutas dock med en cliffhanger. Serien är otroligt färgglad och det passar handlingen väl.

Albumen om Lou är oerhört bra och jag förstår alla priser serien fått. Jag längtar redan efter ”Busskyrkogården” som är tredje delen.