Generic filters
Exact matches only

Fakta

Wolf’s Rain nr 1 Wolf’s Rain nr 1
Omfång: 184 sidor i svartvitt
Format: Pocket, 11,5 × 17,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Bonnier Carlsen
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859823
Wolf’s Rain nr 2 Wolf’s Rain nr 2
Omfång: 214 sidor i svartvitt
Format: Häftad
Utgivare: Bonnier Carlsen
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163859830

Wolf’s Rain nr 1–2

Böcker

Vargar tros ha varit utdöda i 200 år, men i samband med att Cheza – en flicka framställd ur månblommor – vaknar upp börjar det framkomma att vargarna visst finns, förställda som människor. Den vita vargen Kiba hör ständigt en röst som säger honom att han måste söka paradiset. Han och hans kamrater – den cyniske Tsume, muntre Hige, och unge Toboe – har alla hamnat i samma stad för att de följt doften av månblommor, och det som de sökt visar sig vara Cheza.

Att sammanfatta mangan ”Wolf’s Rain” är ungefär lika förvirrande som att läsa den. Berättelsens premisser introduceras i förbifarten och man får som läsare försöka hänga med i hopp om att man kommer att få större insikt på vägen. Tyvärr blir det inte så mycket med den saken när man snopet märker att berättelsen avslutas i andra volymen. Förvisso har mycket dramatiskt hänt under resans gång, men ändå känns det inte som att man varit med om någonting. Ofta är det vagt exakt vad som sker i bilderna och man får ibland dubbelkolla i vilken ordning man ska läsa pratbubblorna, vilket gör att dramatiken mister sin tyngd.

Kolla hellre in animén med samma namn som kom före mangan – både länge och bättre.