Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Så här mitt i semestern kan vi tipsa om några sommarutställningar med serieanknytning runtom i Sverige.

På Tidö slott utanför Västerås har man öppnat ett seriemuseum i anslutning till leksaksmuseet. Fram till 22 augusti visas där en utställning om den klassiske svenske äventyrsserieskaparen Bovil, känd bland annat för ”Fältskärns berättelser”, ”Harald Handfaste” med flera serier.

På Gävle konstcentrum visas en utställning om amerikanen Chris Ware fram till 15 augusti. Ware, som blivit hyllad och prisbelönt många gånger om för sina nyskapande serier som bland annat ”Jimmy Corrigan”. Ware besökte själv Gävle i samband med att utställningen öppnade i juni.

Och på Ottilia Adelborgmuseet, ägnat barnboksförfattarinnan med detta namn, i Gagnef i Dalarna visas till 15 augusti utställningen ”Från skiss till serie” om moderna svenska barnserier, från ”Bamse” till Kamratposten och Tivoli. Bland annat kan man se skisser och serier av Lena Furberg, Natalia Batista, Joakim Gunnarsson, Johanna Kristiansson och Yokaj studio.

Länkar: