Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lou! nr 3: Busskyrkogården Lou! nr 3: Busskyrkogården
Av: Författare: Julien Neel
Tecknare: Julien Neel
Formgivare: Petter Sjölund
Översättare: Lotta Riad
Omfång: 48 sidor
Format: 19 x 27 cm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Wibom Books
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197821322
Betyg:

Lou! nr 3: Busskyrkogården

Böcker

Wibom Books fortsätter sin utgivning med den franska succéserien ”Lou”. ”Busskyrkogården” är den tredje boken i ordningen.

Detta album är inte uppbyggt i ensidesepisoder på samma sätt som de två tidigare. Bitvis är det fortfarande så, men den röda tråd som löper genom albumet är starkare denna gång. Med andra ord är albumet uppbyggt mer som ett traditionellt seriealbum än de tidigare. Skämten har helt enkelt minskat något och albumen verkar bli något mörkare. Det betyder dock inte att dom blir sämre, det är snarare tvärtom.

I ”Busskyrkogården” flyttar Lous mamma och hennes granne Richard ihop. Lous gamecube-spelande mamma får även sin science fiction-roman utgiven. Lou självgrubblar över om hon ska skriva till Paul. Dessutom hamnar hon och hennes bästis i olika klasser och glider isär från varandra.

”Busskyrkogården” står absolut på egna ben, men som läsare vinner man på att ha läst de två tidigare albumen, ”Dagboksdagar” och ”Sommarblues”.

Serien är precis som tidigare otroligt färgglad. Det passar serien som handen i handsken. Albumets största styrka är dock de mångfacetterade karaktärerna. Några nya dyker upp här som klasskompisarna Marie-Emelie och Karine.

Albumen om Lou är oerhört bra och jag förstår alla priser serien fått. Jag längtar redan efter att fler album om Lou ska utkomma i svensk språkdräkt.