Generic filters
Exact matches only

Fakta

Mannen steg för steg Mannen steg för steg
Av: Tecknare: Berne Ohlsson
Författare: Berne Ohlsson
Omfång: 85 sidor i svartvitt
Format: 17 x 24 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Books on Demand
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186409432

Mannen steg för steg

Böcker

Berne Ohlssons morfar målade akvareller. Bernes farfar snidade i trä. Trots dessa influenser har inte Berne satsat helhjärtat på konsten utan bland annat tjänstgjort som FN-soldat i Mellersta Östern. Men pensioneringen har gjort att Ohlsson kan ägna sig helhjärtat åt konsten. Detta har bland annat lett till hans egenutgivna album ”Mannen steg för steg”.

”Mannen steg för steg” är en samling satirteckningar. Serieskaparen försöker enligt egen utsago beskriva vansinnet i världen med sina teckningar. Hans ilska lyser igenom. Albumets tema handlar om män och hur mycket elände och fånerier de orsakar världen. Albert Engström ser ut att vara en förebild. Åtminstone tänker jag en hel del på Engströms ”gubbar” då jag läser Berne Ohlssons skapelser.

”Mannen steg för steg” är mycket vältecknad. Ohlsson tecknar karikatyrartat med många nyanser av grått. Det är skickligt gjort och passar albumets stämning väl. Däremot tycker jag inte att en bok är det bästa forumet för Ohlssons skapelser. Satirteckningar av den här typen mår enligt min mening bäst i olika typer av tidningar, gärna dagstidningar. Det blir dessvärre lite tradigt att läsa så här många skämtteckningar på rad. Mitt råd till Ohlsson är att skicka in teckningarna till diverse dagstidningar. Det är ett forum satirteckningarna mår bra i.