Generic filters
Exact matches only

Fakta

Star Wars: The Clone Wars: Plats på första raden Star Wars: The Clone Wars: Plats på första raden
Av: Författare: Scott Murphy (filmmanus, anges ej i boken), Steven Melching (filmmanus, anges ej i boken), Henry Gilroy (filmmanus, anges ej i boken)
Omfång: 40 sidor i färg
Format: Inbunden, 15,5 x 21,5 cm, hårda pärmar
Utgivare: Cargo Int./K.E. Media
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9788763702843
Betyg:

Star Wars: The Clone Wars: Plats på första raden

Böcker

Den här serieboken har nog gått de flesta förbi. K.E. Media har även gett ut två pysselböcker på samma tema, och kanske är det därför denna utgåva setts som ännu en kringprodukt till den animerade långfilmen ”Star Wars: The Clone Wars”.

En seriebok som bygger på stillbilder från den animerade filmen, kompletterad med förklarande textplattor och pratbubblor – låter det spännande? Nä, inte så värst. Greppet är inte nytt, det har gjorts förr. Jag minns till exempel samlarbildalbumen på 1980-talet som återberättade historier från de tecknade TV-serierna ”Masters of the Universe”, ”Transformers” och ”MASK” på liknande sätt. Men där gjordes det mer detaljerat, vill jag minnas. Här förenklas filmens handling grovt, vissa delar hastas över och andra (läs: stridscenerna) blir väl utdragna. Det går rätt fort att läsa den här historien.

Många av filmbilderna är vackra och det känns roligt att få detaljstudera dem, men tyvärr blir berättandet rätt stelt. Det saknas liv, fart och rörelse. Inget för handlingen framåt, som blir rätt hackig och märklig med alla förklarande texplattor.

Nej, det här är ingen höjdare. Kul för Star Wars-samlaren, men ingen vidare serie.