Generic filters
Exact matches only

Fakta

Star Wars – The Clone Wars: Förinta Malevolence Star Wars – The Clone Wars: Förinta Malevolence
Av: Författare: Anonym
Översättare: Reine Mårtensson
Omfång: 28 sidor i färg
Format: 20 x 20 cm, hårda pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174054842
Betyg:

Star Wars – The Clone Wars: Förinta Malevolence

Böcker

”Stjärnornas krig” (eller ”Star Wars”) är en kopiöst omsättande franchise. Utgångspunkten för populärkulturfenomenet är den trilogi av science fiction-filmer som skapades av George Lucas under 1970- och 1980-talet. Tjugotvå år efter den ursprungliga filmens premiär började Lucas skapa ytterligare en trilogi. Filmserien har också resulterat i böcker, tv-serier, datorspel och serietidningar.

2003 producerades en tecknad TV-serie med namnet ”Star Wars – Clone Wars”. Den utspelar sig mellan episod II och III och handlar om Klonkrigen. En datoranimerad TV-serie baserad på denna film hade premiär i augusti 2008. Denna TV-serie har i sin tur ynglat av sig i diverse produktioner. ”Clone Wars: Förinta Malevoence” är en av dessa avynglingar. Den är gjord som en hybrid mellan en bilderbok och serie. Texten finns inte i pratbubbleform utan som block i serierutorna.

Handlingen är relativt enkel. Padmé/Amidala och C-3PO är ute på ett diplomatiskt uppdrag när de tillfångatas av den onde general Grievous och hamnar ombord på slagskeppet Malevolence. Anakin och Obi-Wan rycker ut för att rädda Padme och C-3PO.

Teckningarna är stela och livlösa men är gjorda i samma stil som serien ”Clone Wars”. Vilket dom lär vara i och med att detta är en Clone Wars-bok. Så utifrån det perspektivet fyller teckningarna sin funktion. Handlingen däremot gör det inte. Den är oerhört simpel och trots en ung målgrupp borde den kunna vara mer välgjord. Dessvärre är detta riktigt uselt.