Generic filters
Exact matches only

Fakta

Med vänlig hälsning Med vänlig hälsning
Av: Tecknare: Sara Granér
Författare: Sara Granér
Omfång: 112 sidor i färg
Format: 16,5 x 16,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Ordfront Förlag
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789170375125
Betyg:

Med vänlig hälsning

Böcker

Sara Granér är säkerligen ett välbekant namn för de flesta seriekännare numera. Hennes namn har dessutom spridit sig även utanför den innersta serienördskretsen tack vare frekvent tidningspublicering i bland annat Dagens Nyheter och kanske även för att hennes brutalt roliga serierutor är så kylskåpsdörrs- och anteckningstavlekompatibla. Hennes groteska figurer har potential att fungera på samma sätt som Berglins kända anknäbbsgestalter, med skillnaden att Granér är brutalare och mer färgstark såväl teckningsmässigt som i berättarutförandet.

Med säker hand och rå humor behandlar Sara Granér olika politiska ämnen med sin personliga stil. Grälla färger och groteska karaktärer samarbetar effektivt med härligt hysteriska uttalanden och aggressiv satir och skapar en välfungerande symbios. Resultatet blir oftast riktigt underhållande.

Sara Granér riskerar aldrig att falla i något urgröpt spår. Hon apar inte efter några andra utan gör en helt egen grej, med intressant resultat som följd. I synnerhet hennes udda och fängslande bildspråk saknar like.

”Med vänlig hälsning” är ett särpräglat album med intressanta konstnärliga aspekter. Och inte minst är det riktigt roligt!