Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Tivoli nr 1/2009 (omslag)
  • Nyheter

När svenska barntidningen Tivoli startades av Positiv förlag 2009 var den en frisk fläkt i tidningsställen. Nu meddelar förlaget att nummer 4/2011 blir det sista numret.

Tivoli nr 1/2009 omslag

Tivoli nr 1/2009 (omslag)

Tivoli har genomgående fått positiv kritik för sin insats för barnkulturen. Man har också försökt hålla sig borta från reklam och traditionella könsstereotyper. Förlaget har också väckt en del uppmärksamhet för att de fått bred distribution i butikerna, trots de hinder som storförlagens distributionskanal Tidsam lägger i vägen för mindre aktörer. Men nu bär det sig inte längre.

Tidningen lär ha haft runt 2 500 läsare, vilket inte är tillräckligt med underlag för att kunna betala tryck och tecknararvoden. Dödsstöten lär ha varit att tidningen inte fick något kulturstöd i år. Diskussioner lär också har förts med Egmont om ett samarbete, men förlagen kom inte överens.

Förlaget lever förhoppningsvis kvar. Albumet ”Loranga, Masarin och Dartanjang” har fått ett fint mottagande och många tycker nog att det vore roligt att se en fortsättning.