Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

PLATS: Tidö Leksaks och seriemuseum (Västerås)
DATUM:
2 juli – 28 augusti 2011
INVIGNING:
Lördag 2 juli kl. 12
FÄRDBESKRIVNING: 
www.tidoslott.se

Mus, Mouse, Maus. Det är utgångspunkten för en utställning där 24 skandinaviska serietecknare gjort unika tolkningar av en av världens mest inflytelserika och världsberömda serier. Art Spiegelmans ”Maus”.

Dessutom har Seriefrämjandets tidskrift Bild & Bubbla tillägnat nummer 184 med spännande artiklar om olika aspekter av både serien och serietecknaren själv.

Genom att låta några av våra främsta serietecknare ge sin bild av ”Maus” kan vi kanske komma närmare förståelsen av varför det här är ett så betydelsefullt verk. Samtidigt får vi som betraktare en inblick i den skandinaviska seriekulturen av idag, genom en rik uppsättning av konstnärliga uttryck.

Medverkande serieskapare: Oskar Aspman, Natalia Batista, Peter Bergting, Malin Biller, Fanny Bystedt, Mattias Elftorp, Åsa Ekström, Ainur Elmgren, Martin Flink, Emelie Friberg, Allan Haverholm, Johan Jergner-Ekervik, Clara Johansson, Magnus Jonason, Sarah Kläpp, Nicolas Krizan, Knut Larsson, Jamil Mani, Robin Ragnarsson, Lisa Rydberg, Jacob Rönnoe Rask, Ola Skogäng, Johan Wanloo och Emelie Östergren.

Utställningen presenteras av Seriefrämjandet. Curator: Jamil Mani. Med stöd av Kulturrådet, Framtidens Kultur, Kultur Skåne och Malmö Kulturstöd.

Utställningen har tidigare visats i Göteborg, Stockholm, Malmö, Bålsta, Jönköping samt Umeå.