Generic filters
Exact matches only

Fakta

Sayonara September nr 1 Sayonara September nr 1
Av: Tecknare: Åsa Ekström
Författare: Åsa Ekström
Omfång: 189 sidor i svartvitt
Format: 112,5 x 119 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003340
Betyg:
Sayonara September nr 2 Sayonara September nr 2
Av: Tecknare: Åsa Ekström
Författare: Åsa Ekström
Omfång: 203 sidor i svartvitt
Format: 112,5 x 119 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186003715
Betyg:

Sayonara September nr 1–2

Böcker

Åsa Ekström har, trots sina unga år, hållit på länge. Hon har tecknat mangahybriden ”Stall Norrsken” (skriven av Noomi Hebert och Lena Ollmark). Hon har även illustrerat barnbokssviten ”Drakriddare” (skriven av Jo Salmson). Likaså har Ekström gjort Lantishäftet ”Hästtjejen” samt bidragit med serier till serietidningar som Manga Mania, Larson! och Shojo Stars. Inte nog med det…hon har varit assistent i en japansk serietecknarstudio och skapat ett frimärke åt Posten 2008. Men hennes största verk hittills är mangasviten ”Sayonara September”. Hittills har två delar utkommit.

Mangan handlar om en ung kvinna som flyttar till en ny stad för att gå i serietecknarskola. Serien har en vuxen tematik med uppbrott och nystart som tema. Målgruppen är äldre tonåringar och uppåt. Vid en första anblick påminner ”Sayonara September” om andra svenska lätt självbiografiska serier om aspirerande serietecknare. Men denna berättelse har ett större djup och mångdimensionella karaktärer, vilket ändock gör den unik. Dessutom är den mycket vältecknad och inte alls i den spretiga stil som annars är så vanlig i Sverige. Mangan är kort sagt mycket bra och är en unik kombination mellan klassiska svenska självbiografiska serier och manga.

Jag längtar redan till nästa del.