Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Under bokmässan delade Svenska Serieakademien traditionsenligt ut sin Adamsonstatyett till en svensk och en utländsk serieskapare samt ett specialdiplom. I år delades det svenska priset av Lina Neidestam (”Zelda”) och Kim W. Andersson (”Love Hurts”) medan det utländska priset gick till Bill Willingham (”Fables”). Diplomet gick till Rolf Janson, redaktören som startade tidningarna Fantomen och Tuff och Tuss.

Willingham var inte på plats, utan priset mottogs av Daniel Carlsson från Egmont (som ger ut ”Fabler” i sin tidning Nemi).

Fredrik Strömberg rapporterar på sin blogg Sekventiellt.se att Rolf Janson höll ett intressant tal och att det troligen var den mest rörande stunden han någonsin upplevt på en Adamsonutdelning. Läs mer på Sekventiellt.