Generic filters
Exact matches only

Fakta

Prinsessan julalbum 2010 Prinsessan julalbum 2010
Av: Tecknare: Walt Disney (pseudonym för diverse anonyma serieskapare)
Projektledare: Niklas Svensander
Översättare: Thomas Löwhagen
Författare: Walt Disney (pseudonym för diverse anonyma serieskapare)
Omfång: 50 sidor i färg
Format: 22 × 30 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174054675
Betyg:

Prinsessan julalbum 2010

Böcker

För oss svenskar är julen mer eller mindre synonym med Disney. Jag minns att jag föreslog att vi en julafton inte skulle titta på ”Kalle Ankas julafton”. Jag trodde då för ett ögonblick att min hustru skulle ansöka om skilsmässa. Nu blev det tack och lov ingen skilsmässa men händelsen är ett bra exempel på hur mycket Disney betyder för den svenska julstämningen.

Egmont Kärnan fortsätter på detta spår genom att ge ut ett julalbum med Disneys prinsessor. Albumet bjuder oss på åtta olika juläventyr med de mest kända prinsessorna från Disneys värld. Vi får se hur Ariel försöker fira jul under vattnet, Belle försöker få det trumpna odjuret att känna julstämning, Askungen ordnar en julbal och så vidare. Även berättelser med Snövit och Törnrosa är med.

Berättelserna i albumet är mycket enkla. De är egentligen omstuvade julvarianter på varje karaktärs grundberättelse. Det är bara historien med Snövit som sticker ut i och med att det är en gammal folksaga som återberättas.

Teckningarna är gjorda i den klassiska Disneystilen, vilket är som sig bör. De är i sammanhanget välgjorda. Däremot är albumet av någon anledning inte gjord som en modern serie utan som en gammaldags serie i sann Prins Valiant-anda. Serien är alltså i avsaknad av pratbubblor, istället finns texten i rutor invid bilden. För mig segnar tempot i berättelser som annars skulle vinna på lite tempoökning.

Sammanfattningsvis innehåller albumet tunna historier och har ett segt tempo. Bättre julalbum kan man kräva av tomten nästa år.