Generic filters
Exact matches only

Fakta

Aomanjuskogen nr 1 Aomanjuskogen nr 1
Av: Författare: Hisae Iwaoka
Tecknare: Hisae Iwaoka
Översättare: Magnus Johansson
Redaktör: Kami Anani
Omfång: 210 sidor i svartvitt
Format: 12,5 x 18 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Ordbilder
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185269259

Aomanjuskogen nr 1

Böcker

Ordbilder Media har av slump, nödvändighet och medvetet val lyckats pricka in en av de vettigaste nischerna för svenska mangautgivare – bra manga som inte redan finns tillgängliga på engelska, och som borde kunna tilltala ickemangaläsare utan att för den skull vara överdrivet svåra eller konstnärliga.

Vilket leder oss till ”Aomanjuskogen”.

Jag var visserligen inte tveksam från början, men så snart jag faktiskt hade ”Aomanjuskogen” i min hand vann den mig slutgiltigt över till sin sida. Det var nämligen först då jag insåg att dess upphovsperson är samma som den till de senaste årens mest lyckade impulsköp ”Saturn Apartments”: Hisae Iwaoka.

I teorin handlar det om Soichi, som håller på att medelst stämpelkort förvandlas till ett övernaturligt väsen – för varje god gärning han gör åt en ande får han en stämpel (och lite av deras kraft). Men ännu så länge är han, med det kapitel som börjar förklara hans bakgrund som främsta undantag, mestadels i periferin av vad som pågår – fokus ligger på andra karaktärer. Det är egentligen fullt tillräckligt, men det finns en antydan att det kan bli mer action och konflikt längre fram, för alla väsen uppskattar inte Soichi och hans motiv.

I praktiken är det däremot närmare slice of life och första volymen är mer av en presentation av Aomanjuskogen och några av de väsen som lever där (och i Soichis hus i densamma) – dörrandar, förvandlade djur, smågudar och så vidare. Den största besvikelsen är att jag trodde att volym två skulle komma våren 2012, men det är tydligen först i höst som den ska komma.