Generic filters
Exact matches only

Fakta

Vänd dig om Vänd dig om
Av: Författare: Patrik Rochling
Tecknare: Li Österberg
Omfång: 112 sidor i svartvitt
Format: 24 x 17 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Man av Skugga Förlag
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185253142

Vänd dig om

Böcker

”Vänd dig” om är den femte fristående delen i Li Österbergs och Patrik Rochlings Johannasvit. Här handlar det om komplicerade relationer inom en familj och hur det sen länge förflutna fortsätter att ha makten att påverka familjemedlemmarnas liv. Det är både uttrycksfullt och återhållsamt tecknat och otroligt välberättat. Läsaren får stort utrymme att själv utforska historien, inget blir skrivet på våra näsor, karaktärerna är konfliktfyllda och komplicerade och känns som verkliga personer.

Det enda är att jag starkt skulle rekommendera en ny grafisk design för nästa del i serien. Omslaget ser lite ut som en serietolkning av bibelberättelser utgiven av något trist kristet förlag. Vilket är synd och skam, för ”Vänd dig om” är något annorlunda i svenska serier, en mångbottnad och komplex utvecklingsroman där alla karaktärer verkar leva riktiga liv och där ledtrådar ur det förflutna läggs fram utan överdrivna gester och förklaringar.