Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Ola Hammarlund rapporterar om styrelsens arbete och Seriefrämjandets aktiviteter de kommande månaderna.

Seriefrämjandet har börjat arbeta på att värva nya medlemmar. Det går numera att teckna medlemskap på vår webbshop, serieaffären.se, och på mässor och liknande evenemang kommer det att erbjudas en speciell premie för nya medlemmar. En gemensam prenumerationsfolder för Bild & Bubbla, Utopi och C’est bon anthology har tagits fram.

Svenskt seriearkiv har fått bidrag från Lunds kommun, som bland annat skall användas till produktion av arkivets andra bok. Boken skall ha tema 60-tal, och innehålla intervjuer med Rolf Gohs, Janne Lundström och Börje Nilsson, samt artiklar om bland annat Formatic press. Utgivningen är planerad till Bokmässan 2013. Man kommer också att ge ut Ebbe Zetterstads historik över svenska serietidningar som print on demand. Bland arkivets senaste tillskott återfinns en samling Illustrerade klassiker från Borås stadsbibliotek.

Årets Urhundenplaketter kommer som vanligt att delas ut på Bokmässan. Planer finns på att nästa år tillkännage nomineringarna under mer högtidliga former på Stockholms internationella seriefestival, SIS, i april.

Arbetet med Seriefrämjandets nya webbplatser fortsätter. Målet är att den nya versionen av bildobubbla.se och den nya versionen av seriefrämjandet.se skall vara klara till Bokmässan.

Seriefrämjandets seriescen på Bokmässan kommer i år att få större utrymme, och utgöra en del av Seriefrämjandets egen monter. Planerade aktiviteter är Urhundenutdelningen, en presentation av seriearkivet och programpunkter i samarbete med olika förlag. Mer information finns på seriescenen.se.

Styrelsen önskar medlemmarna en trevlig sommar!

/ Ola Hammarlund, sekreterare