Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Promotionbild ur filmen "Bamse och Tjuvstaden". Copyright Bamseförlaget, Tre vänner, Sluggerfilm.
  • Nyheter

Just nu görs förarbetet till den nya animerade långfilmen ”Bamse och Tjuvstaden” i Malmö. Beräknad premiär blir i december 2013.

Bakom filmen står Nordisk Film, SVT, Film i Väst, Sluggerfilm och Bamseförlaget, med stöd från Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV-fond. Själva produktionen utgår dock från produktionsbolaget Tre vänner, med succéer som ”Cleo” och ”Snabba cash” bakom sig. Manus har skrivits av Johan Kindblom och Tomas Tivemark, medan Christian Ryltenius regisserar och Jon Nohrstedt producerar.

Enligt en artikel i Sydsvenskan 2012-08-27 sitter just nu fyra serietecknare, bland dem Andreas Qassim och Thomas Holm, och arbetar fram designen för de olika figurerna, som sedan ska animeras utomlands. Historien beskrivs som en modern berättelse i klassisk Bamse-stil.

”Grundtanken är att få det så likt Rune Andréasons sätt att arbeta som möjligt, att hans själ kommer att följa med även i den här långfilmen. Han hade en sådan unik berättar- och teckningsstil. Det är viktigt att vi inte gör något helt nytt nu”, berättar Thomas Holm.

En skillnad mot de gamla filmerna som gjordes av Rune Andréasson själv är att den nya filmen lägger bort berättarrösten och istället använder röstskådespelare till de olika figurerna.

Filmen beräknas få premiär lagom till julen 2013.

Länkar:

 Tack till Mojo för tipset!