Generic filters
Exact matches only

Fakta

Star Wars: Clone Wars äventyr volym 3 Star Wars: Clone Wars äventyr volym 3
Av: Författare: Shawn Fillbach, Matt Fillbach, Justin Lambros, Ryan Kaufman, Haden Blackman
Tecknare: Matt Fillbach, Shawn Fillbach, Rick Lacy
Översättare: Cato Vandrare
Omfång: 100 sidor
Format: 13,5 x 19 cm, pocketformat, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Science fiction
ISBN: 9789174057294
Betyg:

Star Wars: Clone Wars äventyr volym 3

Böcker

Knappt har det här julalbumet i pocketformat hunnit komma ut förrän jag nås av nyheten att Disney köper Lucasfilm och därmed hela ”Star Wars”-paketet. Vad det kommer innebära för konceptet ”Star Wars” i form av nya filmer och eventuellt ändrad inriktning är svårt att sia om, men tanken slår mig att Clone Wars-delen av ”Star Wars” – alltså den konflikt som på ett mer barnvänligt sätt skildras i detta julalbum och i ett magasin i storformat med leksak – kanske blir framtidens melodi för Disney på många fronter. Lite lättare, mindre våldsamt.

Nu saknar inte alla berättelser i det här albumet djup, Ryan Kaufmans och bröderna Fillbachs ”Order” är en intressant inblick i klonsoldaternas psyke, men på det hela laget är det lättsam läsning för de yngre som inte lämnar något större avtryck. Men den här julen behöver jag inte sörja över avsaknaden av mer vuxet ”Star Wars”-material: hösten 2012 startade Egmont månadstidningen Star Wars: The Old Republic med de lite mer vuxna serierna från Dark Horse.