Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Ett av Seriesveriges mest etablerade vuxenserieförlag har börjat satsa på barnserier. Torsdagen 1 november presenterade Kartago förlag sin utannonserade satsning på barnserier, Kartago junior, i samband med att man arrangerade en ”seriebaluns” på Kulturhuset i Stockholm, där de involverade serieskaparna presenterade sina serier och höll workshops med höstlovslediga barn.

Kartagos förlagschef, Rolf Classon, känd som vuxenseriepionjär och redaktör för Galago, berättade på Kulturhuset hur han tidigare misstrott serier som medium för yngre barn, men att han ändrat åsikt då han läste Sara Olaussons ”Loranga” för sina egna barn.

Förlaget startar barnsatsningen med fyra serieböcker: ”Felix och tidsmaskinen”, Jan Lööfs serieklassiker, färglagd och omredigerad för det nya formatet av Jan Lööf själv; ”Katten Nils och Morris: Den mystiska ön” av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson, ett längre äventyr i Carl Barks’ anda med serien från Kamratposten; samt två album med ”Loranga”, av Sara Olausson, efter hennes släkting Barbro Lindgrens klassiska barnböcker (delar av serien har tidigare getts ut av Positiv förlag).