Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Den 27 mars i år gick Kristiina Kolehmainen, Serietekets grundare och initiativtagare till SPX/SIS i Stockholm, bort. Seriefrämjandet har valt att hylla denna urkraft i den svenska seriekulturen med en specialsektion i Bild & Bubbla nummer 192, med artiklar av Ola Hellsten och Ville Hänninen och specialproducerade serier av Fredrik & Hanna Strömberg samt av Robin Larsson & Robert Pettersson.

Seriefrämjandet har även varit med och finansierat hyllningsboken »Kristiina från Kotka«, som producerats av Kartago förlag och medfinansierats av samtliga svenska serieförlag samt Seriefrämjandet. Boken innehåller ett antal texter om Kristina av vänner och kollegor samt många av de hyllningsbilder och -serier som producerades efter det att Kristiina gått bort.

  • Bild & Bubbla 192 kan beställas här.
  • Hyllningsboken »Kristiina från Kotka« kommer att vara tillgänglig via Serieteket i Stockholm.

%%wppa%% %%slide=1%% %%size=460%%

Originalserier för Bild & Bubbla till minne av Kristiina Kolehmainen av Fredrik och Hanna Strömberg.