Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Just nu pågår den årliga insamlingen Musikhjälpen i radio och TV, sänd från Malmö. Som man kan vänta sig i "Seriestaden" så har det varit en del serierelaterade inslag, bland annat intressanta auktioner och zombiebesök i studion. Passa på och bjud på de auktioner som fortfarande pågår!

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Radiohjälpen, Sveriges Radio och SVT, den här gången för att samla in pengar till rent vatten åt världens barn. I huvudsak kommer pengar in från de lyssnare som betalar en slant för att få önska sin favoritlåt spelad, men också genom auktioner och andra jippon. Eftersom programmet i år sänds från Malmö har det förekommit en del serierelaterade inslag.

Det mest spektakulära inslaget var troligen när Jimmy Wallin från Apart Förlag besökte studion med två zombier i koppel(!) för att teckna zombieporträtt på programledarna. Se klippet på SVT Play.

Via Tradera sålde man ett Walking Dead-kit med alla serieböckerna, zombieplagg, annat smått och gott från förlaget samt möjligheten att bli avtecknad som zombie av Wallin. Det inbringade 9 600 kr. Ett närmast identiskt TWD-kit finns kvar på auktionssidan Lauritz. Jimmy Wallin har även donerat en målning han gjorde till Sci-Fi-mässan nyligen, som även den auktioneras ut.

Det finns ett Elviskit där vinnaren får alla samlingsvolymer signerade, konsttryck, tidningsprenumeration och äran att bli seriefigur i ”Elvis”.

Fyra Bamse-tecknare har donerat ett svartvitt Bamse-original. Ett omslagsoriginal av Rune Andréasson utfört i akvarell auktioneras också ut.

Liv Strömquist har också donerat en del, som screentrycket ”The Nightgarden”, en litografi för Göteborgs filmfestival och en handmålad t-shirt från ”Tankesmedjan”.