Generic filters
Exact matches only

Fakta

Flängda favoriter Flängda favoriter
Av: Författare: Johan Wanloo
Tecknare: Johan Wanloo
Omfång: 146 sidor i svartvitt
Format: 11 x 18 cm, häftad, mjuka pärmar
Utgivare: Ekholm & Tegebjer förlags AB
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186048198
Betyg:

Flängda favoriter

Böcker

”Flängda favoriter” är en liten illrosa pocket med samlade Wanloo-seriestrippar från GT/Expressens kultursida. Eftersom det bara publiceras en i veckan så innehåller denna lilla publikation lite drygt två års serieproduktion, men stripparna känns inte gamla för det. Även om de i sedvanlig ordning innehåller mängder av popkulturella referenser är det så pass allmänna händelser och företeelser att de inte går ur tiden än på ett tag. Några upprepningar finns det i ämnesvalen, men ser man det i perspektiv till produktionstiden så är det överkomligt eftersom det ändå finns variation i upprepningarna.

I reklamen för den här pocketen talas det om slå-sig-på-knäna-humor; det kanske är att ta i, men roligt är det. Ännu roligare blir det faktiskt om man kan hålla sig till att bara läsa några sidor åt gången, ty annars finns risken att man inte hinner smälta. Det kan helt enkelt bli lite för mycket av knasiga ytterligheter, avsnoppande svar på dumma frågor och oväntade inlägg.

Själva produktionen då? Omslaget är enkelt och bygger på att man vet vem Johan Wanloo är och vad han gör, men lär inte sälja in sig till nya läsare när man bara ser den i hyllan. Inlagan bygger på konceptet en stripp per sida och fungerar bra då man med flera strippar per sida annars hade riskerat att de tog ut varandra. Nu får varje stripp sin beskärda del av läsarens koncentration.

Det är en behändig liten pocket som passar bra när man vill ge en liten present som inte är allt för dyr. Den passar de flesta. Från 20 år och uppåt, ska kanske tilläggas – om man vill att läsaren ska få ut så mycket som möjligt – för som jag skrev tidigare så innehåller rutorna mängder av referenser, och då gärna ur ett vuxenperspektiv, så det kan vara en poäng att känna till dessa.