Generic filters
Exact matches only

Fakta

Teckning: Bertil Henry – Bilder i Göteborgs-Posten 2003–2010 Teckning: Bertil Henry – Bilder i Göteborgs-Posten 2003–2010
Av: Författare: Bertil Henry
Tecknare: Bertil Henry
Omfång: 139 sidor
Format: 15,5 x 21,5 cm, inbunden
Utgivare: B4PRESS
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186237431
Betyg:

Teckning: Bertil Henry – Bilder i Göteborgs-Posten 2003–2010

Böcker

Signaturen Bertil Henry har med ojämna mellanrum gjort skämtteckningar, enrutingar, för Göteborgs-Posten 2003–2010. Nu har hans alster från dess år samlats i en bok med titeln ”Teckning: Bertil Henry”. För mig som är utsocknes är tecknaren obekant, men han lär även ha publicerats i Elixir, Pox och Svenska Serier under annat namn (Olofsson).

I princip alla skämtteckningar är uppbyggda på samma sätt: några återkommande figurer sitter på kafé eller på krogen och en replikväxling med slutpoäng följer. Poängerna utgörs av putslustigheter eller smågnälliga statements om samhällstillståndet som sparkar in öppna dörrar när man önskar att de istället kunde chockera.

Jag drar på munnen ibland, men det är långt till gapflabbet. Snarare känns det stillsamt och småputtrigt så där som det kan bli i närproducerade serier/skämtteckningar med nischad publik: här läsare av lokaltidning i Götet, modell medelålders eller äldre som kollar in insändarsidorna (där dessa enrutingar publicerades). Jag kan tänka mig att läsare av ”Medelålders Plus” har något att hämta här. Personligen känner jag mig inte som en i den tilltänkta publiken.

Visst är det sympatiskt och genuint, men också lite för oslipat för min smak.