Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Vi har redan tidigare skrivit om olika ”crowdfunding” av serierelaterade projekt, och den här gången tänkte vi lyfta fram ett svenskt projekt. Mangastudion Noseebleed Studios sökte pengar för att kunna publicera sin nästa antologi. Och med drygt en vecka kvar kan man konstatera att de lyckats!

”Crowdfunding” är en företeelse där den potentiella publiken går in och förskottsbetalar för något och får någon exklusiv bonuspryl som tack. Man kan också välja att visa god vilja genom att ge lite mer än vad saken egentligen skulle komma att kosta.

Vi har tidigare skrivit om ett projekt för att gå igång en filmatisering av Eric Powells ”The Goon” via den stora amerikanska sajten Kickstarter.com, men den här gången rör det sig om ett rent serieprojekt via svenska sajten FundedByMe.com. Det är det svenska mangakollektivet Nosebleed Studios som valt att försöka finansiera sin nästa antologi på det här sättet. De ville få in en grundplåt på 5000 kr, och i skrivande stund har de klarat detta med råge. Det är nu en vecka kvar på kampanjen. Hjälp till, vetja!

Länk:

  • Noseebleed på FundedByMe