Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
"Häxfolket: De stulna barnen" av Jo Salmson, illustrerad av Natalia Batista. Copyright respektive upphovsman och/eller Bonnier Carlsen.
  • Nyheter

Fantasybokserien ”Häxfolket” skriven av Jo Salmson och illustrerad av Natalia Batista har tilldelats Nordiska skolbibliotekarieföreningens barn- och ungdomsbokspris 2013.

I Salmsons och Batistas bokserie om Häxfolket ingår titlarna ”De stulna barnen”, ”Fly Sol fly!”, ”Magiska krafter” och ”Folket som försvann”. Priset, som delas ut vartannat år, tillkännagavs under april månad.

Natalia Batista är medlem i Nosebleed Studio och har både gått och undervisat på Serieskolan i Malmö. Bland hennes mangainspirerade serier återfinns ”Mjau!” och ”Ein Lied für Elise”. På Bonnier Carlsens hemsida kommenterar Batista priset så här: ”Jag är superglad! Det var ett underbart samarbete och böckerna är så omtyckta bland läsarna, verkligen kul! Priset är ännu en belöning för allt arbete, tack!”

Länkar:

 

  • Läs mer om Natalia Batista på Seriwikin