Generic filters
Exact matches only

Fakta

Felix och det stora upproret Felix och det stora upproret
Av: Författare: Jan Lööf
Tecknare: Jan Lööf
Färgläggare: Jan Lööf
Omfång: 104 sidor i färg
Format: 19,5 x 26 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187057069
Betyg:

Felix och det stora upproret

Böcker

2012 började Kartago förlag med det sympatiska projektet att ge ut Jan Lööfs seriesvit om Felix i nytryck och i färg. Lööf var bara 25 år gammal när han började teckna serien ”Felix”. Från början hette huvudkaraktären dock ”Fiffige Alf”. 47 år senare ges serien om Felix ut på nytt, denna gång i färg.

Efter att ha gjort serier med Felix ägnade sig Lööf allt mer åt barnböcker istället. Idag är nog Lööf mest känd för sina bilderböcker med bland andra Pelle, Matilda och Skrot-Nisse. Men kanske kommer man tack vare Kartagos initiativ att även åter associera Lööf med serier, för liksom bilderböckerna är de nämligen mycket bra.

”Felix och det stora upproret” är en fristående uppföljare på ”Felix och tidsmaskinen”. Här råkar både Felix och vildmannen hamna i en skola för brottslingar och blir sedermera indragna i en revolution.

Precis som i förra albumet bjuder Lööf på ett fartfyllt och underhållande allåldersäventyr. Albumets handling är klurig och teckningarna är i vanlig ordning välgjorda. Men precis som förra gången känns det inte helt nödvändigt att lägga till färg. Det varken stör eller tillför. Men sammanfattningsvis är detta mycket bra och nu väntar vi alla på det tredje Felixalbumet.