Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Affisch till Mattias Långströms utställning på Seriegalleriet 2013.
  • Nyheter

Säkert har du sett ”Kenta & Mange” på nätet, kanske på Facebook. ”ADHD-serier för vuxna”, kallar upphovsmannen Mattias Långström det hela för. Nu ställer han ut på Seriegalleriet i Stockholm.

Så här beskriver Mattias Långström den återkommande skämtteckningens uppkomst:

”Idén till Kenta & Mange fick jag en kväll på Djurgårdens stammishak – Östra Puben. Jag såg på människorna och hörde berättelserna. Jag hade länge tyckt att vanliga serier tråkat ut mig och saknade en mer samtida formgivning. Serien blev ett bidrag från mig till läsarna som tycker vanliga serier är lite tama. Jag kallar det ADHD-serier för vuxna. För oss som älskar satir, svart humor och insikter i all enkelhet.”

Smakprov ur ”Kenta & Mange” hittar du här.

Utställningen visas på Seriegalleriet 17 augusti till 11 september.

Öppettider:
Mån-fre: 11.00-18.00
Lördag: 12.00-16.00
Söndag: 13.00-16.00

Adress:
Seriegalleriet
S:t Paulsgatan 14 (på Söder)
118 46 Stockholm

http://www.seriegalleriet.se