Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Walking Dead nr 4/2013 The Walking Dead nr 4/2013
Av: Författare: Robert Kirkman
Tecknare: Charlie Adlard
Färgläggare: Cliff Rathburn (gråtoner)
Översättare: Sara Årestedt
Redaktör: Johan Kimrin
Omfång: 52 sidor i svartvitt
Format: Serietidning, 17 x 26 cm
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige

The Walking Dead nr 4/2013

Böcker Det finns något fascinerande med jordens undergång och hur människor uppför sig när de tror att den håller på att bli verklighet. Om det rör sig om en zombieinvasion så har vi dessutom en konstant växande hotbild att ta hänsyn till.

Sheriff Grimes och hans grupp av vänner har i den här installationen av serien (avsnitt 7 och 8) hunnit börjat misströsta och tröttna på det osäkra livet som en ständig flykt undan en hop zombier innebär. De ser till sin ledare och hoppas att han ska ha möjlighet att återföra lite trygghet till deras vardag. Lori har under tiden sina egna problem då hon upptäckt att hon är gravid och Rick är väl allt annat än glad över nyheten på grund av omständigheterna, men försöker hålla god min för gruppens bästa.

De ger sig av och finner ett inhägnat samhälle där dit de söker sin tillflykt i hopp om att utestänga vägens fasor och börja skapa en fungerande vardag. Varningen som finns utanför är översnöad och gruppen är omedveten om faran, vilket gör fortsatt läsning väldigt intressant.

Trots att historien är intressant och meddragande så är samspelet inom gruppen Kirkmans starkaste sida som författare. Han har dessutom målat upp ett intressant persongalleri vars öde man gärna följer, med karaktärer som är lätta att bry sig om. Man vill inte att något ska hända med de personliga favoriterna, och eftersom Kirkman tidigt har visat att ingen går säker, så är varje sidvändning en skräckblandad njutning.

Personligen tror jag detta är anledning till att serien har fått en sådan enorm genomslagskraft och är inne på sitt tionde år i USA. Det är dessutom lätt att identifiera sig med familjen Grimes eftersom de representerar den amerikanska kärnfamiljen. En helt vanlig familj med styrkor och svagheter som har hamnat i en situation som kräver att de hanterar den och växer sig starkare.