Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
I januari visas Seriefrämjandets utställning Mumindalen på Almedalsbiblioteket i Visby. Utställningen presenterar sex nordiska serietecknare som på olika sätt tolkar och förhåller sig till Tove Janssons fantasieggande bildvärld.

I Mumindalen medverkar sex samtida nordiska serieskapare: Lisen Adbåge (SE), Mari Ahokoivu (FI), Rikke Bakman (DK), Henri Gylander (SE/FI), Bendik Kaltenborn (NO) och Loka Kanarp (SE). De underhåller, bildar, väcker tankar och minnen – och alla verkar i Tove Janssons tradition.

Mumindalen hade premiär på Form/Design Center i Malmö i samband med Seriefrämjandets festival för barn- och ungdomsserier, I Seriernas Värld. Invigningen skedde fredag den 25 oktober 2013 och utställningen visades till den 3 december.

Mellan den 3 januari och den 31 januari visas utställningen på Almedalsbiblioteket i Visby. Den kommer sedan att fortsätta på sin färd genom Norden och vandra vidare till Finland, Norge och Danmark. Intresserade utställare är välkomna att höra av sig till info@serieframjandet.se.