Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Nu kommer två nya böcker från Tusen Serier: Bekele av Raquel Lozano, Mattias Elftorp och Emre Özdamarlar och Blå av Shabnam Faraee. I samband med bokreleasen blir det även en utställning i Tusen Seriers lokal i Malmö.

Två nya serieböcker från Tusen Serier är nu på väg från tryckeriet. För att fira de nya böckerna hålls releasefest och utställning i Tusen Seriers lokal i Malmö. Datum är ännu inte bestämda, så håll utkik på www.tusenserier.com och Tusen Seriers sida på Facebook för information och evenemang.

»Bekele«

Bekele bor och är gift med Johannes i Malmö. Med jämna mellanrum får de gå på samtal hos Migrationsverket för att bevisa att deras äktenskap är äkta. Men vad gör man när hela tillvaron plötsligt vänds upp och ner? När någonting händer som kan göra att mer står på spel än bara förhållandet?

Det här är berättelsen om Bekele, Johannes och Simon, men också om dagens Sverige…

Manus är skrivet av Raquel Lozano och Mattias Elftorp, och för bilderna står Emre Özdamarlar. Boken kommer i två versioner: en på svenska och en på engelska.

»Blå«

Blå handlar om flykt, kärlek, sex och sorg. Blå är berättelsen om en kvinna som befriar sig från de sagor som fabulerats om henne i århundraden.

Manus och bild av Shabnam Faraee. Språk: svenska.

Tusen Serier

Tusen Serier är Seriefrämjandets projekt för att göra den svenska seriekulturen lite mindre ”svensk”. Detta görs med hjälp av bokutgivning, workshops och utställningar. Projektet har stöd från bland annat Arvsfonden.

Tidigare böcker som utkommit är ”Destruktörerna”, ”Kroppen rör på sej” och ”Fem papperslösa kvinnors historier”. Böckerna ges ut av Seriefrämjandet och distribueras även genom Apart förlag, med stöd av Kulturrådet.