Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Konceptskiss till Freak Kitchens nya video. Bild av Julien Rossire.
  • Nyheter

Juanjo Guarnido, tecknare till prisade serien ”Blacksad” med ett förflutet som Disney-animatör, vill göra en musikvideo med Göteborgsbaserade hårdrocksbandet Freak Kitchen. Om han får ihop pengar nog på Kickstarter, det vill säga.

I Sverige gav Egmont ut en samlingsutgåva med Juan Díaz Canales och Juanjo Guarnidos deckarserie ”Blacksad” 2007. Juanjo Guarnido har även arbetat som animatör åt Disney på filmer som ”Hercules” och ”Tarzan”. Vad många inte vet är att han är han ett stort fan till svenska hårdrocksbandet Freak Kitchen och att han tecknat omslaget till deras kommande album ”Cooking With Pagans”.

Guarnido vill nu göra en animerad musikvideo till Freak Kitchens kommande singel och har samlat ett team av erfarna animatörer kring sig för att förverkliga projektet. Men för att det ska bli av måste han först ”crowdfunda” 90 000 USD via Kickstarter, berättar han i ett videoklipp på Kickstarter som också innehåller smakprov och konceptskisser.

Promotionbild för Freak Kitchen.

Promotionbild för Freak Kitchen.

Freak Kitchen har inte fått särskilt mycket exponering i svensk mainstream-media, men bandet har funnits sedan 1992, har gett ut 7 album hitintills och turnerar flitigt i Europa. Den nuvarande sättningen består av Mattias IA Eklundh (sång, gitarr), Christer Örtefors (bas) och Björn Fryklund (trummor). Mattias IA Eklundh har utsetts till en av världens 10 bästa gitarrister av en ansedd gitarrtidning.

Den färdiga videon är tänkt att premiärvisas på seriefestivalen Comic-Con International i San Diego den 23–27 juli i år.

Länkar:

Omslaget till den amerikanska utgåvan av "Blacksad". Copyright upphovsmännen och Dark Horse.

Omslaget till den amerikanska utgåvan av ”Blacksad”. Copyright upphovsmännen och Dark Horse.