Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Uppsala Comix, den ideella föreningen bakom seriemässan med samma namn, har kommit med ett pressmeddelande om årets upplaga som går av stapeln 29–30 mars. Bland annat bjuder man på den internationellt kände gästen Mike Carey.

Ur pressmeddelandet:

Vi är tillbaka! Seriemässan Uppsala Comix öppnar dörrarna till Grand för tredje året i rad, denna gång den 29–30 mars. Det blir två dagar med föreläsningar, workshops, spontana möten och försäljning. Bland gästerna finns Lasse Åberg, som deltar med Åbergsmuséet, Mike Carey, författaren bakom den internationella succén ”The Unwritten”, och Johanna Kristiansson, tecknare av ”Katten Nils” och mottagare av Unghunden 2013.

”Det är tredje gången vi arrangerar mässan och eftersom det har gått så bra tidigare tycker vi att det är roligt att slå på lite extra stort i år. Serieintresset i Uppsala är i högsta grad levande och välmående” säger Uppsala Comix ordförande Christer Larsson.

Under mässans första dag kommer seriekännaren Olle Dahllöf att prata om Uppsala som seriestad och redaktören och översättaren Göran Semb kommer att presentera superhjältarnas superhjälte. På söndagen får vi besök av de framgångsrika serieskaparna Ellen Ekman (”Lilla Berlin”), Kim W. Andersson (”Love Hurts”), Dennis Gustafsson (”Viktor Kasparsson”), den nya Uppsalatalangen Olov Redmalm och många fler.

I samband med årets mässa arrangerar vi också en utställning i samarbete med Uppsala stadsbibliotek den 15–30 mars med bilder från Marcus Ivarssons seriebearbetning av Selma Lagerlöfs ”En herrgårdssägen”.

Webbplats: http://www.uppsalacomix.se