Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslagsskiss till "1000 ögon: Lovecraft".
  • Nyheter

Det är tydligt att crowdfunding är tidens nya melodi för konstnärliga projekt. Nu hakar upphovsmännen bakom Uppsalaserien ”1000 ögon” på trenden med en kampanj på Indiegogo för att finansiera produktionen av nya albumet ”1000 ögon: Lovecraft”. Vad serieboken handlar om framgår nog av titeln…

Jonas Anderson och Daniel Thollin har i några år nu gjort skräckserien ”1000 ögon”, som utspelas i Uppsala. Först i smallpress-format med hjälp av seriebutiken Seriezonen, och sedan det förra albumet ”Fylgia” via Albumförlaget.

Det nya albumet ”Lovecraft” är en hyllning till skräckförfattaren med samma namn, med tolkningar av dennes berättelser satt i modern tid. Albumet utges än en gång via Albumförlaget och släpps traditionsenligt på Seriezonen den 13 september 2014, i samband med Kulturnatten i Uppsala.

Crowdfunding-kampanjen har kommit till för att upphovsmännen ska kunna frigöra så mycket tid som möjligt för att kunna färdigställa albumet och för att kunna ta upp förhandsbeställningar. Målet är att få in 1000 EUR, och slutdatum är 13 april. Kampanjen hittar du här.