Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I ett pressmeddelande den 15 maj meddelande förlaget Ekholm & Tegebjer att de tyvärr lägger ner sin verksamhet. Även om serier inte var förlagets huvudinriktning blev det allt mer serier på slutet, bland annat praktutgåvorna av Peter Madsens "Valhall" och Ola Skogängs "Theos ockulta kuriositeter".

Förlaget grundades 2008 av Kenneth Ekholm och Mikael Tegebjer, tidigare kollegor på Egmont. Inledningsvis började man ge ut böckerna som ligger till grund för den populära TV-serien ”Morden i Midsomer” och gick sedan vidare med fler spänningsromaner och till sist även serier.

Men i sommar läggs förlaget alltså ner. Tegebjer menar dock att det inte handlar om dålig ekonomi utan tidsbrist. Förlaget har drivits vid sidan om två vanliga heltidsjobb, vilket blivit alltför slitsamt i längden. Kenneth Ekholm fortsätter som förlagschef på Pagina förlag och Mikael Tegebjer som chefredaktör på Bulls presstjänst.

Man slutar dock med flaggan i topp. ”Theos ockulta kuriositeter: Deus Ex Machina – Fadern” av Ola Skogäng och Daniel Thollin fick på Stockholms internationella seriefestival i maj 2014 en Urhundennominering för bästa originalsvenska seriealbum 2013.