Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I höst sätter Seriefrämjandet extra fokus på seriefanzinen. Vi har länge lyft fram den egenutgivna serietillverkningen i Bild & Bubbla men håller just nu på att utöka bevakningen på webben. Mer fanzines av och för folket!

Till vår hjälp har vi serieskaparna Rob & Bob som är de nya redaktörerna för webbplatsen. Duon har gett ut fanzinetidningen Rob & Bob som vuxit sig till en årlig antologitidning med namnet Rob & Bob med vänner. Bland vännerna finns än så länge över tjugo andra serietecknare, och listan blir förstås längre för varje nummer.

Själva webbplatsen Seriefanzin.se är under uppbyggnad, men planerna är desto mer färdiga! Därför presenterar vi dem på Seriescenen på Bokmässan i Göteborg. På torsdag den 25 september 13.00–13.45 håller redaktörerna ett panelsamtal om den svenska seriefanzinkulturen. Den nystartade seriefanzinaffären Fosfor medverkar och berättar om sitt koncept. Gästerna är Anna Åhlén, Christoffer Frostgård, Steve Nyberg, Johannes Torstensson och Stef Gaines.

Vi uppmanar alla fanzinmakare att skicka sina alster till Seriefrämjandet så att de kan hamna på fanzineportalen! Skicka till Seriefrämjandet, Friisgatan 15 B, 214 21 Malmö, och märk med ”Fanzin”.

Anmärkning: Seriefanzin.se upphörde hösten 2019 och gick upp i bildobubbla.se.