Generic filters
Exact matches only

Fakta

Korrespondens Korrespondens
Av: Författare: Eric Ericson
Omfång: ca 500 sidor
Format: Häftad
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2010
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-75150-48-2

Korrespondens

Böcker

Har du någonsin undrat vad som händer om du skriver brev till en känd person eller ett stort företag? I Eric Ericsons ”Korrespondens” får vi svar på dessa frågor genom att han delar med sig av den korrespondens som han har haft med Mona Sahlin och Svenska spel för att ge några exempel.

När jag var liten fanns det ett program i Sveriges Radio där de ringde upp och låtsades vara från olika myndigheter för att se folks reaktioner. ”Korrespondens” påminner mig mycket om det programmet. Reaktionerna på Ericsons brev äger samma uppfriskande ärlighet som personerna i radioprogrammet från min barndom uppvisade. Man kan lära sig mycket om mänsklig natur genom att läsa breven som sändes och de svar som kom i retur. De är rena och oförfalskade och talar till läsaren om denne tar sig tid att lyssna.

Jag måste dock erkänna att det inte var någon lätt bok att ta sig genom. Den kunde kännas tung att läsa och humorn som trots allt går att finna är av ett lågmält slag som kräver eftertanke. Detta är på många sätt mer ett konstverk i tryck. Det kommer att tolkas på olika sätt beroende på vem som läser den. Jag förespråkar att ni tar boken för vad den är. Läs den när lusten faller på och låt den växa på er. Lyssna till den stilla rösten den förmedlar och dras med av dess rättframhet, dess oförfalskade och okuvliga natur.

[Fotnot: Detta är ingen seriebok.]