Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Walking Dead nr 6/2013 The Walking Dead nr 6/2013
Av: Författare: Robert Kirkman
Tecknare: Charlie Adlard
Färgläggare: Cliff Rathburn (gråskala)
Översättare: Sara Årestedt
Omfång: 52 sidor i svartvitt
Format: Serietidning, 17 x 26 cm
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige

The Walking Dead nr 6/2013

Böcker

Image Comics och Robert Kirkman börjar berätta vad som händer när vardagen trots allt sätter in under de ovanliga omständigheterna som serien ”The Walking Dead” erbjuder. Vi får följa gruppen när de finner sig till rätta på bondgården och med sin nya tillvaro.

Till dem som är obekanta med serien brukar jag säga att ”The Walking Dead” är en postapokalyptisk grafisk roman om zombies som är skriven av Robert Kirkman. Det är en karaktärsdriven historia trots att temat även bjuder på action, våld och blod. Men jag har lagt märke till att det som till huvuddel skiljer just ”The Walking Dead” från andra liknande verk i samma genre är att karaktärerna i ”The Walking Dead” inte endast vill överleva, de vill finna en fristad där de kan fortsätta med sina liv. De strävar efter mänsklighet i en omänsklig värld. Och det är återigen de underliggande tonerna där Kirkman sätter fokus på den mänskliga naturen och våra sociala samspel som gör den här serien så oerhört fängslande att läsa.

I den här delen av zombiesagan ser vi hur den lilla gruppen hanterar Hershels användning av sin lada. Rick och hans grupp inser att ladan används som en bostad för de zombies som Herhsel har samlat in runt sin egendom. Samt för de familjemedlemmar som han har förlorat, däribland en son. Ricks ståndpunkt är fast i frågan och han försöker övertyga Hershel om att när de väl har blivit en zombie så finns inte människan du en gång kände kvar i det skal som de lämnar efter sig.

Det finns som vanligt mycket dramatik i Kirkmans zombiesaga. Hur hanterar man att en närstående förvandlas till ett monster? Ser man sanningen i vitögat som Rick eller försöker man se mänskligheten bakom masken såsom Hershel gör? Och om man väljer att följa Hershels exempel – vad kommer det att kosta en i slutändan? Detta är frågor som besvaras i denna del av serien, och som vanligt har dessa frågor lagts fram och skildrats på ett intressant sätt för läsaren.