Generic filters
Exact matches only

Fakta

Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen
Av: Författare: Herman Geijer
Tecknare: Jimmy Wallin
Omfång: 144 sidor i svartvitt
Format: 155 x 235 mm
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187877087
Betyg:

Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen

Böcker Herman Geijer är kanske mest känd för sin blogg "Nej tack zombies" samt att han håller föredrag om zombiens historia och/eller att överleva zombiekatastrofen, ofta i ABF:s regi. Nu bokdebuterar han med "Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen".

Till sin hjälp har han illustratören Jimmy Wallin som haft ett finger med i spelet i det mesta som är intressant i serieväg. Allt från manus till ”Bamse” och ”91:an” till teckningar i album som ”Ordningen upprätthålls alltid” av Pär Thörn och ”Igår, idag och imorgon blir aldrig mer som förr” av Daniel Ahlgren.

”Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen” är indelad i sex kapitel. Det inledande består av allmänna zombiefakta, det vill säga definitionen av en zombie och om dess historia. Men sedan minskar zombiens närvaro radikalt. Kapitel två tar upp hur du klarar dig såväl i en stad utan el och vatten som i naturen. I det tredje kapitlet återkommer zombien lite grann eftersom det handlar om hur vi kan upptäcka att zombierna är på väg samt vilka ställen det kan vara bra att försöka ta sig till och varför.

Det fjärde kapitlet fokuserar på psykologi och handlar om hur människor kan bete sig vid kriser och katastrofer. I det femte kapitlet beskrivs hur Sveriges katastrofberedskap fungerar medan det avslutande fokuserar på hur det verkligen är att leva när världen ligger i ruiner.

Bokens stora styrka är dess fokus på Sverige. Boken utgår bland annat från den svenska naturen och dess årstidsväxlingar. Jag var faktiskt inledningsvis skeptisk till om denna bok skulle tillföra något. Bland annat finns ju redan ”Zombie : en överlevnadsguide” av Max Brooks. Men den gravallvarliga tonen i kombination av att vara en ”vanlig” överlevnadshandbok påminner den kanske mer om ”Överlevnadshandboken” av John Wiseman. Fast med zombier än de klassiska överlevnadszombieapokalypsböckerna. Wallins säkra illustrationer ökar bokens sympatiska intryck.

Ett mästerverk helt enkelt!