Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lilla Burri: Röda Cocos skatt Lilla Burri: Röda Cocos skatt
Av: Författare: Céline Fraipont
Tecknare: Pierre Bailly
Översättare: Horst Schröder
Formgivare: Nicolas Krizan
Omfång: 40 sidor i färg
Format: Inbunden, hårda pärmar
Utgivare: Epix
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-7089-264-6
Betyg:

Lilla Burri: Röda Cocos skatt

Böcker

”Lilla Burri: Röda Cocos skatt” är ännu en barnseriebok från Epix. Den här gången rör det sig om en ordlös serie, så den svenske översättaren och tillika förläggaren Horst Schröder har i princip bara hittat på en svensk titel och översätt författarpresentationen. En ganska lagom arbetsinsats, eftersom serien i mångt och mycket talar för sig själv.

Det är inte lätt att förmedla en historia med nyanser utan text, men det franska författarparet Céline Fraipont (manus) och Pierre Bailly (bild) har lyckats bra. Det är lätt att följa med i alla de tvära kasten i Lilla Burris drömlika skattjakt, och det var också avsikten.

Författarna hade tydligen problem med att hitta lämpliga serier åt sin treåriga dotter och beslöt sig för att göra en egen. I Frankrike har det sedan dess blivit hela 14 böcker med Lilla Burri, men i Sverige har det hittills bara utkommit två, varav detta är den andra boken. Två till ska vara på gång.

Den här boken är visserligen en bagatell, men en trevlig och nödvändig sådan. Serier av den här typen är ändå viktiga för att få barn intresserade av serier i ett tidevarv när serietidningar inte längre är någon självklar del av ungas mediekonsumtion. Därför är det tråkigt att Epix böcker numera ofta seglar under radarn, inte bara för den breda allmänheten utan även för många serieintresserade. Enda stället där jag stöter på förlagets kvalitetsutgivning är numera på biblioteken, vilket har sin förklaring – när en bok får kulturstöd köper Kulturrådet in 300 exemplar och distribuerar dem till bibliotek över hela Sverige. (Dock inte denna bok, men många andra.)