Generic filters
Exact matches only

Fakta

Batman Incorporated: The Deluxe Edition Batman Incorporated: The Deluxe Edition
Av: Författare: Grant Morrison
Tecknare: Yanick Paquette, Chris Burnham, Scott Clark, Cameron Stewart, Pere Perez
Tuschare: Michel Lacombe, Scott Clark, Dave Beaty
Färgläggare: Nathan Fairbarn, Scott Clark, Dave Beaty
Omfång: 256 sidor i färg
Format: Inbunden
Utgivare: DC Comics
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9781401232122
Betyg:

Batman Incorporated: The Deluxe Edition

Böcker Batman är själva kronan på verket av Grant Morrisons sju år långa sejour på "Batman", kulminationen av historierna där Batman får ta sig an sin brådmogne son Damian, kampen mot Black Glove, Batmans förmodade död i striden mot Darkseid under "Final Crisis", Dick Graysons tid som "vikarierande Batman", Bruce Waynes tidsresor och slutliga återkomst.

Det är inte absolut nödvändigt att ha läst allt som Morrison skrivit om Batman tidigare för att ha någon behållning av den här samlingsvolymen, men det hjälper. Det är tvära kast i det nästan febrila berättandet och Morrison tar ut svängarna rejält genom att gräva ner sig i Batmans bakgrundshistoria och modernisera gamla historier, figurer och koncept som till exempel en uppdatering av den mangaversion av ”Batman” som gjordes i Japan på 1960-talet.

Om du gillar många färgstarka superhjältar på en gång är det här serieboken för dig. Bruce Wayne har startat företaget Batman, Inc. för att finansiera superhjältar över hela världen. Batman reser alltså världen runt och rekryterar ”franchisetagare” till Batmans globala brottsbekämpararmé. De sitter inte overksamma länge, för bakom knuten väntar det mystiska brottssyndikatet Leviathan, vars ledare är en person som står Batman nära …

Till denna serie har Morrison använt olika tecknare till olika berättelser och miljöer. Med stor framgång har han spelat på de olika tecknarnas styrkor, även om slutresultatet ibland kan upplevas som något spretigt. Ytan är snygg, men som så ofta med Morrison finns det mer under ytan än man först tror. Det här är en episk berättelse som absolut tål att läsas om några gånger. Deluxe-utgåvan innehåller dessutom fotnoter av Morrison själv om de olika figurernas tillkomst – inget omistligt, men kul som kuriosa.