Generic filters
Exact matches only

Fakta

Lillebrors fantastiska mardrömmar Lillebrors fantastiska mardrömmar
Av: Författare: Meisam Azimi, Aida Ghardagian, Mauritz Tistelö
Tecknare: Aida Ghardagian, Bekim Gaši
Omfång: 144 opaginerade sidor i färg
Format: 160 x 220 mm, hårda pärmar
Utgivare: Seriefrämjandet
Utgivningsår: 2015
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186667528

Lillebrors fantastiska mardrömmar

Böcker

Utmanande mardrömmar i gränslandet mellan tecknad serie och illustrerad bok.

Det uppochnedvända ansiktet på omslaget ser ut som en vattenspegling. Fast vem är det som speglar sig med slutna ögon? Det är en drömmare, som ligger och sover … Men vasstråna visar sig vara något annat än vasstrån. När man vänder på boken så ser man att de fortsätter på baksidan och blir till björkar i en lila skog.

Lillebrors fantastiska drömmar är en berättelse om våld, tortyr och flykt. Framvuxen ur en sorts terapisituation. Ibland samspelar illustrationerna med texterna, ibland kontrasterar bilderna starkt mot det som sägs. En narrativ dynamik etableras.

Boken har tillkommit inom ramen för Tusen Serier Gränsland (som leds av Mattias Elftorp och Amanda Casanellas). Till skillnad från Finsmakarna av Leal och Aguilera, som ingår i samma projekt, är denna bok – trots avsaknad av rutramar och pratbubblor – en mer traditionell tecknad serie. Texterna ligger inuti bilderna och någon form av sekventiellt flöde suggereras. De båda konstnärerna arbetar i olika tekniker, men båda inom samma realistiska tradition varför det inte förekommer några störande stilbrott.

Manuset har tillkommit genom ett samarbete mellan Meisam Azimi, Aida Ghardagian och Mauritz Tistelö. Illustrationerna är gjorda av Aida Ghardagian och Bekim Gaši.

I slutet av boken finns texterna översatta till farsi, serbokroatiska och engelska.

Uppslag ur Lillebrors fantastiska mardrömmar.

Uppslag ur Lillebrors fantastiska mardrömmar.