Generic filters
Exact matches only

Fakta

C’est Bon Anthology Vol. 24: Hair C’est Bon Anthology Vol. 24: Hair
Omfång: 72 sidor i färg och svartvitt
Format: Mjuka pärmar
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-979570-7-6

C’est Bon Anthology Vol. 24: Hair

Böcker

Cest Bon Anthologys 24:e volym har undertiteln Hair. Passande eftersom det är en spretig och tämligen vildvuxen historia.

Antologin innehåller tolv berättelser av olika längd och kvalitet. Som undertiteln antyder handlar det på olika sätt om hår. Mest är det olika slags kärleksförklaringar eller hyllningar till all slags hårväxt och kroppsbehåring.

Inte bara mänsklig behåring behandlar, även djurs hårväxt avhandlas, som exempelvis björnars, katters och hundars. En del av materialet är ganska konventionellt som exempelvis DJ Cat Gosshie av Harukichi eller Henri Gylanders My Hair is My Phoenix. Det är serier där narrationen är enkel och bilderna okomplicerat figurativa. Annat är svårtillgängligt som Jenny Wildfangs The Bear eller Christoffer Frostgårds To Hatch.

Språket i alla album i serien C’est Bon Anthology är engelska – man vänder sig till en internationell publik, så det verkar rimligt: serierna är så smala att det nog vore svårt att lansera dem bara i Sverige då svenska ändå är ett litet språk.

Sammanfattningsvis vänder sig C’est Bon Anthology främst till en publik van att läsa mera experimentella och avantgardiska serier. Materialet är generellt välproducerat om än spretigt. Mera som en 1980-tals våffelfrissa än välordnad 2010-tals kotlettfrisyr.