Generic filters
Exact matches only

Fakta

C’est Bon Anthology Vol. 26: Romance C’est Bon Anthology Vol. 26: Romance
Omfång: 67 sidor i färg och svartvitt
Format: Mjuka pärmar
Utgivare: C'est Bon Kultur
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789197957090

C’est Bon Anthology Vol. 26: Romance

Böcker

CBA:s 26:e volym har undertiteln Romance. Den innehåller elva serier som följer ett huvudspår med några avvikelser. Det blir en del sex och åtrå. Men även alster som inte verkar kunna rymmas under rubriken, som Sanna Kausenkamps kollage We Run Away, som inte självklart handlar om romantik. Några serier är däremot smart placerade. Som den kanske mest romantiska serien i hela albumet, Hanna Lundin Tistelös I’ll Send You Letters from the Woods, genom att den tematiserar det sublima i romantiken.

Men det mesta i albumet är inte abstrakt utan fokuserar på romantikens manifesta plan, det vill säga längtan, sex och åtrå. På det viset blir ytan snarare än djupet det intressanta. Det blir ibland ganska förutsägbart, även om några inslag ändå är mycket vackra, som Daria Bogadansas New Rose.

Liksom de andra albumen på etiketten CBA är Romance huvudsakligen på engelska, även om Tistelös serie är dubbelspråkig: engelska och svenska. Typiskt nog är den även spretig, både tematiskt och kvalitetsmässigt och i fråga om färgläggning.

Även här är den tänkta publiken i första hand den serievana, för formatet kan framstå som allt för komplicerat för andra.